De voordelen van insecten in je tuin

Gepubliceerd in Blog - Op 24 juni 2019

Hoewel vele insecten vaak als pest of gewoonweg nare kriebelbeestjes worden gezien, hebben we de insecten hard nodig. Ook weten we dat de hoeveelheid insecten hard achteruit gaat. Hier moeten we iets aan doen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van insecten in de tuin?

alt

1. Insecten zorgen voor bestuiving van je planten

De bloemetjes en de bijtjes hebben elkaar nodig zoals we weten. Maar niet alleen bijen en hommels dragen bij aan het bestuiven van planten. Sommige planten worden zelfs exclusief door vliegen bestoven. Dit is vooral belangrijk wanneer je je eigen zaadjes wilt oogsten uit je moestuin, of planten hebt die vrucht dragen. Als er geen bestuiving plaats vindt kan dit voor insect bestoven planten betekenen dat ze geen vrucht dragen.

alt

2. Roofinsecten: nuttige beestjes voor je tuin 

Naast de bekende bestuiving is het ook belangrijk dat plaaginsecten, die je planten lastig vallen, worden verjaagd. Roofinsecten zijn, zoals de naam al zegt, roofdieren op andere insecten. Het zijn dus carnivoren. En laten de slachtoffers nou net insecten zijn die jij liever niet in je tuin hebt!

Denk aan oorwormen, lieveheersbeestjes en gaasvliegen die bladluizen opeten en bepaalde wantsen, die onder meer bepaalde rupsen, bladvlooien en eieren van spintmijten als maaltje zien. Zo heb jij minder last van deze plaaginsecten!

3. Insecten zijn vogellokkers

Voor veel vogelsoorten zijn insecten een lekker maaltje. Meer insecten betekent daarom dat insectivore vogels meer te eten hebben en dus aangetrokken zijn tot jouw tuin. Leuk, want dan kan jij van hun aanblik genieten.

Om deze insecten te behouden is het belangrijk geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Gelukkig zorgt Stimumix ervoor dat planten gezond en sterk blijven tegen schimmels en bacteriën, zonder dat insecten er last van hebben. Voor een natuurlijk gezonde tuin!

Afbeelding

Dit vind je misschien ook interessant

Scrollen