Fleur je tuin op: plant zomerbollen!

Gepubliceerd in Blog - Op 24 juni 2019

Om je tuin in de zomer nóg meer kleur te geven, kun je zomerbollen planten. Zomerbollen zijn bloembollen, net als die van de tulp en hyacint, maar de bloemen bloeien in de zomer in plaats van in het voorjaar. Ook hoef je niet vóór de winter al aan de slag met het planten van de bollen; dat kan je in april en mei doen. Dan weet je ook zeker dat de vorst je pas geplante bollen niet beschadigt.

Afbeelding

De meest bekende zomerbol: de dahlia

De bloeiperiode van de dahlia is enkele maanden, dus je kan lang genieten van deze bloem. Wel heeft hij daarom voldoende voeding nodig. De dahlia komt in veel verschillende kleuren, dus er is er altijd wel eentje te vinden die in het kleurenschema van jouw tuin past. Dahlia’s plant je in tegenstelling tot de meeste zomerbollen vlak onder het oppervlak. Ze houden van veel zonlicht, dus plant ze op een lichte plaats. Overigens doet de dahlia het als snijbloem ook goed in de moestuin.

Afbeelding

Gladiool, in bijna alle kleuren van de regenboog

Een andere zomerbol die erg geschikt is als snijbloem is de gladiool. Van de kleurrijke bloemen kan je genieten in de tuin, of de mooiste boeketten maken. Graag staan ze, net als dahlia’s, in het zonnetje. Je plant ze wel dieper, rond de tien centimeter diep.  

Wanneer je bollen in het najaar opgraaft en het loof en de wortels afbreekt, kan je ze in de winter op een vorstvrije plaats drogen en het volgende jaar nog eens genieten van de kleurenpracht. 

Dit vind je misschien ook interessant

Scrollen