Voordelen van een regenton

Gepubliceerd in Blog - Op 21 augustus 2019

Wanneer het warm is en er geldt een sproeiverbod, wil je graag toch je (moes)tuin mooi kunnen houden en besproeien. Zonder schaamte water geven kan wanneer je je eigen watervoorraad hebt. Dit kan door een put te slaan, maar makkelijker en ook beter is het gebruik van regenwater. Je hoeft geen put te slaan en dan zijn er nog de andere voordelen.

Afbeelding

Regenwater is beter voor je planten

Leidingwater is goed gezuiverd en lijkt daarom de gezondste optie voor je tuin. Maar niks is minder waar; je planten hebben zelfs liever regenwater. In regenwater zit namelijk minder kalk dan in leidingwater, ook zitten er minder andere opgeloste stoffen in. Hierdoor kunnen nutriënten in de bodem of gegeven meststoffen beter oplossen en worden opgenomen door de plant. Ook veel kamerplanten zouden profiteren van regenwater.

Afbeelding

Klimaatslim

Natuurlijk is het slim om bij warm weer je eigen watervoorraad te hebben. Wanneer er een spuitverbod geldt, kan je alsnog de meest droogte gevoelige planten water geven. Maar ook in natte periodes heb je voordeel van je regenton. Deze zorgt er namelijk voor dat niet ál het hemelwater in de bodem beland. Je buffert dan water dat anders mogelijk overlast veroorzaakt.

Besparend

Met het gebruik van regenwater ben je zeer besparend bezig! Je bespaart de energie, tijd en geld die nodig zijn leidingwater op te pompen en te filteren.

Dit vind je misschien ook interessant

Scrollen